Actueel-oud

Medewerkers uit dienst: uit het oog uit het hart?

Stelt u zich voor, van een medewerker wordt het contract niet verlengd. Plotseling meldt de medewerker zich vlak voor het einde van het contract ziek. Of vlak erna. Of misschien was de medewerker al langer ziek. Heeft u dit al eens meegemaakt? Dan weet u dat u als werkgever voor vervelende verrassingen kunt komen te staan.

 

Het lijkt zo simpel. Het contract eindigt, u wenst de ex-medewerker sterkte en sluit het dossier. Bent u geen eigenrisicodrager voor de ZW, dan pakt UWV de re-integratie-activiteiten op. UWV komt echter in de meeste gevallen niet eerder dan de 42e week in actie. Tot slot blijkt dat de instroom in de WIA voor maar liefst 54% uit de ZW is ontstaan. Deze ZW- en WGA-uitkering wordt wél bij u in rekening gebracht en wel via de Whk beschikking. De praktijk laat zien dat dit vaak niet door werkgevers wordt gemonitord waardoor je ook hier te veel betaalt.

 

Zorg dat u de Sociale Zekerheidskosten in kaart heeft. Hierdoor bespaart u veel geld en beheert u risico’s.

 

Als het speelveld bij een onderneming zowel kwalitatief als kwantitatief in kaart wordt gebracht, bent u in staat om het optimale aan regelingen te benutten, kosten maximaal te verlagen en risico’s te beheersen. Meer weten? Neem contact op met de experts van Equivalence. 

Laatste Nieuws

Medewerkers uit dienst: uit het oog uit het hart?

Bonus voor werkgever die zich extra inzet voor werknemers met een arbeidsbeperking

Lees meer
Medewerkers uit dienst: uit het oog uit het hart?

Goed om te weten: tarieven LIV wijzigen per 1-1-2020

Lees meer
Medewerkers uit dienst: uit het oog uit het hart?

Optimale toepassing van de sociale zekerheid; de do’s en don’ts

Lees meer