Nieuws

Uitbesteden LKV levert geld op!

Benut u alle Loonkostenvoordelen en vangnetregelingen?

Veel ondernemingen laten geld liggen. Regelingen worden onbenut gelaten doordat processen niet zijn ingericht en wettelijke termijnen worden overschreden. Dat kan beter.

Als u het LKV proces aan ons uitbesteedt bent u ervan verzekerd dat de implementatie en uitvoering van sociale zekerheid binnen uw onderneming compliant is. Equivalence benut voor u alle Loonkostenvoordelen en vangnetregelingen. De opbrengst daarvan is aanzienlijk. Uw investering in de samenwerking met Equivalence wordt hiermee ruimschoots terugverdiend.

De werkzaamheden worden bij Equivalence ondergebracht in het Personal Expertise Quality Center (PEQC). Wij zijn niet alleen uw adviseur, wij nemen ook de uitvoering van de werkzaamheden van u over.

 

Een rekenvoorbeeld

Volgens benchmark Sociale Zekerheid (bron UWV, CBS) is er voor meer dan 6% van uw werknemers LKV mogelijk. Zorg er daarom voor dat u bij nieuwe werknemers inventariseert of een LKV van toepassing is. Doet u dit niet dan kunt u maximaal € 18.000,- per werknemer missen. Een rekenvoorbeeld laat zien dat de te ontvangen LKV per jaar voor een werkgever met 500 dienstverbanden meer dan € 50.000,- moet zijn.

Voorlopige berekeningen UWV niet juist

Bij de controle van de voorlopige berekeningen LKV heeft Equivalence vastgesteld dat UWV niet altijd de juiste uren en bedragen berekent en in sommige gevallen zelfs helemaal geen LKV toekent, terwijl daar wel recht op is. Nog een reden om dit proces bij professionals te beleggen.

 

Mag ik volgens de AVG vragen stellen?

U mag inventariseren of bij uw nieuwe werknemer een (doelgroep)status van toepassing is. Uw werknemer dient zelfs naar waarheid te antwoorden. Maar let op! Hieraan zijn door de AVG strenge regels verbonden. Equivalence helpt u met een compliant administratie en juiste vraagstelling waarmee u volledig aan de eisen van de AVG voldoet.

 

MEER WETEN?

Wij gaan graag met u om tafel. Wij laten u zien hoe u kosten reduceert en regelingen optimaal benut. Een gesprek is uiteraard vrijblijvend. Bel 085-3034354 en maak een afspraak of vul het contactformulier in.

 

    

Laatste Nieuws

Uitbesteden LKV levert geld op!

Whk-premie en de no-risk polis

Gepubliceerd op: 18-11-2022
Lees meer
Uitbesteden LKV levert geld op!

Afrondingsfout in de Whk-beschikking

Gepubliceerd op: 2-11-2022
Lees meer
Uitbesteden LKV levert geld op!

De Whk-beschikking 2023 en de achterstanden bij UWV

Gepubliceerd op: 20-9-2022
Lees meer