Medewerkers uit dienst: uit het oog uit het hart?

Gepubliceerd op: 06-01-2020
SZ-regelingen

Zorg dat u de Sociale Zekerheidskosten in kaart heeft. Hierdoor bespaart u veel geld en beheert u risico’s. 

Stelt u zich voor, van een medewerker wordt het contract niet verlengd. Plotseling meldt de medewerker zich vlak voor het einde van het contract ziek. Of vlak erna. Of misschien was de medewerker al langer ziek. Heeft u dit al eens meegemaakt? Dan weet u dat u als werkgever voor vervelende verrassingen kunt komen te staan.

Hoge instroom in de WIA vanuit de ZW

Het lijkt zo simpel. Het contract eindigt, u wenst de ex-medewerker sterkte en sluit het dossier. Bent u geen eigenrisicodrager voor de ZW, dan pakt UWV de re-integratie-activiteiten op. UWV komt echter in de meeste gevallen niet eerder dan de 42e week in actie. Tot slot blijkt dat de instroom in de WIA voor maar liefst 54% uit de ZW is ontstaan. Deze ZW- en WGA-uitkering wordt wél bij u in rekening gebracht en wel via de Whk beschikking. De praktijk laat zien dat dit vaak niet door werkgevers wordt gemonitord waardoor je ook hier te veel betaalt.

Zorg dat u de Sociale Zekerheidskosten in kaart heeft. Hierdoor bespaart u veel geld en beheert u risico’s.

Als het speelveld bij een onderneming zowel kwalitatief als kwantitatief in kaart wordt gebracht, bent u in staat om het optimale aan regelingen te benutten, kosten maximaal te verlagen en risico’s te beheersen. Meer weten? Neem contact op met de experts van Equivalence. 

De regelingen optimaal benutten?

Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op
Versturen
Eva Contactformulier Equivalence 500Px

Ontdek onze oplossingen

SZ-REGELINGEN

Optimaal gebruik van alle SZ-regelingen

ZW

Optimale schadelastbeheersing van het ZW-risico

WIA

Optimale schadelastbeheersing van het WIA-risico

EQUNET

Intelligente software waar u zelf mee aan de slag kunt