Toch recht op LKV bij een overname? Maak bezwaar!

Gepubliceerd op: 04-08-2023
SZ-regelingen

De conclusie van de advocaat-generaal (AG) bij de Hoge Raad is dat een doelgroepverklaring bij een overgang van onderneming tóch geldig is.

In ons nieuwsbericht van 27 maart 2023 informeerde wij u over de conclusie van de advocaat-generaal (AG) bij de Hoge Raad en het tóch geldig zijn van een doelgroepverklaring bij een overgang van onderneming.

Als de Hoge Raad dit advies overneemt (uitspraak wordt dit najaar verwacht) dan betekent dat nogal wat. Het betekent dat de Belastingdienst en UWV ruim 5 jaar onterecht het Loonkostenvoordeel bij een overgang van Onderneming hebben afgewezen. Dit is een veel voorkomende situatie en zal dan ook miljoenen euro’s omvatten.

U kunt nu nog bezwaar maken op uw beschikking Wet tegemoetkomingen Loondomein (Wtl)

Heeft u een beschikking Wtl ontvangen en personeel of een onderneming met personeel overgenomen waarvoor bij de vorige werkgever in 2022 LKV werd ontvangen? Dan moet u bezwaar maken tegen de beschikking. Zorg ervoor dat het Bezwaar binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking Wtl is ingediend bij de Belastingdienst. Als de Hoge Raad de conclusie van de advocaat-generaal overneemt, dan zal de Belastingdienst aan uw bezwaar tegemoet komen. U krijgt dan alsnog het LKV toegekend voor de overgenomen werknemer(s). Als de Hoge Raad niet meegaat met de AG, wijst de fiscus het bezwaar af. U kunt het bezwaar ook door Equivalence laten verzorgen, neem dan snel contact met ons op.

Oudere jaren

Hebben UWV en Belastingdienst naar uw mening ook over de oudere jaren (2018-2021) onterecht Loonkostenvoordelen afgewezen bij een Overgang van Onderneming en/of overgenomen personeel? Meldt u dan aan bij Equivalence. Equivalence is een proefprocedure gestart waarbij wij ons beroepen op de jarenlange onjuiste informatieverstrekking door UWV en de Belastingdienst en het daardoor opgewekte vertrouwen over het recht op Loonkostenvoordelen bij overgang van onderneming en overname van werknemers.

No cure no pay

Doet u mee? Het kost u niets want Equivalence werkt op basis van no cure no pay. Wijst de Belastingdienst ons bezwaar af? Dan brengen wij u niets in rekening. Krijgt u alsnog Loonkostenvoordelen toegekend? Dan pas volgt onze factuur. Meldt u hier aan of stuur een mail naar info@equivalence.nl.

De regelingen optimaal benutten?

Laat uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op
Versturen
Eva Contactformulier Equivalence 500Px

Ontdek onze oplossingen

SZ-REGELINGEN

Optimaal gebruik van alle SZ-regelingen

ZW

Optimale schadelastbeheersing van het ZW-risico

WIA

Optimale schadelastbeheersing van het WIA-risico

EQUNET

Intelligente software waar u zelf mee aan de slag kunt